venetie-piazza-san-marcovenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-gondelsvenetie-carnavalcanal grande venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie

Aanbiedingen stedentrips Venetië van TUI

Zin in een romantische citytrip in Italië, naar een stad vol bezienswaardigheden? Boek dan een weekendje naar Venetië en vlieg met TUI fly in circa twee uur hier naar toe! Venetië is de stad van de kanalen, gondels en de honderden bruggen en bruggetjes. Laat je in Venetië door een zingende gondelier over het Canal Grande varen, langs het prachtige Ca d'Oro (gouden huis) en de beroemde Rialtobrug.

Venetië ligt in het noorden van Italië, aan de Venetiaanse Rivièra en is gebouwd op 117 eilanden die via ruim 400 bruggen en zo’n 160 kanalen met elkaar zijn verbonden. Het Piazza San Marco, oftewel het San Marcoplein, is het belangrijkste plein van Venetië, waar de prachtige San Marco Basiliek en de Campanile (klokkentoren) de opvallendste bezienswaardigheden zijn.

De grote basiliek met vijf koepels en vele bogen en versiersels wordt beschouwd als een van de mooiste basilieken in Europa. Hiernaast bevindt zich het Palazzo Ducale, het Dogepaleis, een ander bijzonder highlight van Venetië. De Ponte Rialto en de Brug der Zuchten zijn twee beroemde bruggen in Venetië. 

Bekijk alle stedentrips Venetië van TUI

Venetie_piazza-san-marco

Naast de bekende highlights kent Venetië nog tal van bijzondere en mooie minder bekende attracties die een citytrip naar Venetië extra leuk maken. Zoals bijv. de operahuizen en kerken in Venetië, het Guggenheim Museum en de eilanden San Michele en Torcello.

Murano
Wil je bij een stedentrip in Venetië een mooi, maar niet al te duur souvenir op de kop tikken? Neem dan de 'Vaporetto' naar het eilandje Murano en ga hier op zoek naar een handgemaakt souvenir van glas. Murano dankt zijn beroemdheid vooral aan het bijzondere glas dat hier wordt geblazen. De gekleurde huisjes op het eiland Burano zijn ook erg mooi en zeker een foto waard!

Bekijk de aanbiedingen voor een citytrip naar Venetië!

Venetie_ponte-rialto

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over Venetië