piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcarnaval-venetievenetie-carnavalvenetie-canal-grandecanal grande venetievenetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza san marcovenetie-lagune-eilandenvenetie-piazza-san-marco-wintergondels-venetie

La Biennale

Locatie: VenetiŽ, diverse locaties

De Biennale van VenetiŽ is een van de meest toonaangevende kunstevenementen van de wereld. Kunst, cultuur en architectuur worden hier op een unieke manier tentoongesteld.†Je kunt allerlei voorstellingen, art spaces, tentoonstellingen, documentaires en paviljoens bezoeken, in de gehele stad - al zijn de paviljoens van de meeste landen geconcentreerd in en om het Arsenale en de Giardini.

Directeur Christine Macel selecteerde voor de centrale expositie, getiteld Viva Arte, in totaal 120 kunstenaars uit 51 verschillende landen. Onder hen opvallend veel niet-westerse kunstenaars, uit landen als Vietnam, Marokko, Guatemala, Saoedi-ArabiŽ, Zambia en Pakistan.†Van de 120 kunstenaars op de tentoonstelling doen er 103 voor het eerst mee aan de BiŽnnale. Veel gevestigde namen telt de lijst dus niet. Franz West, Kiki Smith, Philippe Parreno, Anri Sala en Olafur Eliasson zijn de grootste sterren die op de deelnemerslijst prijken.

Venetie_biennale

Op de hoofdtentoonstelling van de BiŽnnale zal slechts ťťn Nederlandse kunstenaar vertegenwoordigd zijn: de in 1975 op zee vermist geraakte Bas Jan Ader,†een conceptueel kunstenaar die veel werkte met film en fotografie.

La Biennale di Venezia wordt elke twee jaar gehouden, in 2017 van 13 mei tot en met 26 november. Meer informatie en een gedetailleerd programma vind je op de website van La Biennale.

Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.