venetievenetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco-wintercanal grande venetie

Antiekmarkten in Venetië

In de loggia van de Pescheria, waar door de week de vismarkt van Venetië te vinden is, wordt elke tweede zondag en maandag van de maand een grote antiekmarkt gehouden.

Venetie_antiekmarkt-mercatoGa op zoek tussen antieke juwelen, beelden en prenten van heiligen, serviesstukken uit grootmoeders tijd, oude spiegels, handgeblazen voorwerpen van glas van het nabijgelegen Murano, oude plattegronden of prenten van het Venetië van weleer en kies een uniek souvenir uit dat je ook thuis laat blijven dromen van de Venetiaanse grandeur…

Andere antiekmarkten in Venetië
Naast deze grote maandelijkse antiekmarkt kent Venetië nog een paar andere markten waar je kunt struinen tussen antiek en tweedehands spullen. Een aantal keer per jaar (de data wisselen jaarlijks) kun je een heel weekend lang terecht op het Campo San Maurizi (in de wijk San Marco), aan de Via Garibaldi (in de wijk Castello), op het Campo Santa Maria Nova (in de wijk Cannaregio), op het Campo Santo Stefano (in de wijk San Marco), op het Campo Sant’Agnese (in de wijk Dorsoduro), het Campo dell’Erbaria en het Campo San Silvestro (in de wijk San Polo).

Chioggia
In het vissersstadje Chioggia is er elke tweede zondag van de maand een gezellige antiekmarkt. Chioggia ligt zo'n 25 kilometer ten zuiden van Venetië, het wordt ook wel Klein-Venetië genoemd. Slenter langs de kraampjes, drink een espresso aan een van de vele barretjes en laat je betoveren door la piccola Venezia!

Venetie_Chioggia

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over Venetië