canal grande venetievenetie-carnavalpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marcovenetievenetie-piazza-san-marco-winter

Tiramisù

De in de regio Veneto, waarvan Venetië de hoofdstad is, onstane Tiramisù - gemaakt van biscuit, cacao, koffie, ei, mascarpone en een scheut alcohol - betekent zoiets als ' trek mij op', een verrukkelijk nagerecht dat je ook nog eens opkikkert. 

Venetie_Boeken_happiness_italiaans_kokenIngrediënten
(voor 4 personen)

2 eieren
90 g suiker
400 ml slagroom
100 g mascarpone
2 kopjes espresso
20 ml koffielikeur
20 ml sambuco
12 lange vingers
2 tl cacaopoeder

Bereiding
Stap 1: Splits de eieren. Klop de eierdooiers met 20 gram suiker schuimig. Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker.

Stap 2: Meng de slagroom met de mascarponeroom en de losgeklopte eierdooiers. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door de massa. 

Stap 3: Giet de espresso, de koffielikeur en de sambuco in een kommetje. Breek de lange vingers doormidden. Doop een paar halve lange vingers in het espressomengsel en leg ze op de bodem van vier glaasjes. Schep hier een laag mascarponeroom op. Herhaal deze stappen tot de glaasjes gevuld zijn en eindig met een laagje mascarponeroom.

Stap 4: Zet de tiramisù minimaal 1 uur in de koelkast. Bestrooi hem vlak voor het serveren met cacacopoeder. 

Dit recept komt uit Homemade Happiness Italiaans van Floor van Dinteren die de receptuur, foodstyling én de fotografie voor haar rekening nam.

Homemade Happiness Italiaans
Floor van Dinteren
Imagebooks Factory Bv, 2016
ISBN 9789463330022
€17,50

Bestel Homemade Happiness Italiaans bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige Venetië in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in Venetië.