canal grande venetievenetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetievenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco-winter

Lonely Planet - Venice & the Veneto

Lonely Planet Reisgidsen zijn misschien wel de bekendste reisgidsen ter wereld. Het sterke punt van de Lonely Planet gidsen is dat ze heel compleet en erg praktisch zijn. Alle reisgidsen zijn ingedeeld volgens een vast stramien. Zo ook die van de Venetië.

Venetie_Boeken_lonely_Planet_veniceNa een beknopt (kunst)historisch overzicht volgen de belangrijkste bezienswaardigheden per wijk waarbij regelmatig en op een duidelijke manier naar de plattegronden in de reisgids wordt verwezen. De lijst van overnachtingplaatsen en eetgelegenheden in Venetië is uitgebreid, vrij gedetailleerd (meer dan 200 eet- en drinkgelegendheden) en ingedeeld in drie klassen: goedkoop, middenklasse en duur.

Er staan ook veel adressen van theaters, winkels e.d in de gids. Een hoofdstuk is gewijd aan architectuur en kunst en ook een aan dagtrips, tot zo'n 100 km buiten Venetië. In aparte kaders wordt nog zeer bruikbare informatie gegeven.

De gids is handig ingedeeld in korte hoofdstukken en paragrafen en geeft een schat aan adressen en telefoonnummers: misschien dus meer geschikt om snel iets op te zoeken dan om er Venetië mee te verkennen. De gids bevat weinig kleurenfoto's, enkele zwart-wit-afbeeldingen en plattegronden. Inclusief losse stadskaart.

De Lonely Planet Venetië is alleen in het Engels verkrijgbaar.

Lonely Planet Venetië
Cristian Bonetto en Paula Hardy
Lonely Planet, 2016
ISBN 9781743216811
€ 14,58 

Bestel Lonely Planet Venice bij bol.com    

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over Venetië