venetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetiecanal grande venetievenetie-gondels

Capitool Top 10 Venetië

Deze reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Venetië te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je hoe deze prachtige stad in Italië is ontstaan en zich op de kaart heeft gezet met behulp van mensen als Marco Polo en Vivaldi.

Venetie_Boeken_Capitool_Top_10_VenetiëTop 10 Venetië bevat tips en praktische informatie voor tijdens je verblijf in Venetië, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien van deze prachtige lagune-stad.

Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat Venetië te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is en waar je kunt winkelen of uit kunt gaan. 

Deze Top 10-gids verdeelt Venetië in vijf wijken: 
- San Marco
- San Polo en Santa Croce
- Dorsoduro
- Cannaregio
- Castello 

En de omgeving van Venetië:
- De noordelijke lagune
- De zuidelijke lagune en het Lido
- Padua, Vicenza en Verona 

Verken de doolhoven van het Dogenpaleis, neem een drankje in het gezellige Campo Santa Margherita, zoek een outfit voor het jaarlijkse carnaval, ga winkelen in fraaie winkels en modeboetieksof maak een tripje naar de sfeervolle eilanden Murano en Torcello.

Deze gids vervangt de Capitool Compact Venetië uitgave.

Capitool Top 10 Venetië
Gillian Price
Unieboek|Het Spectrum, 2018
ISBN 9789000348978
€13,99

Bestel deze Capitool Top 10 bij bol.com

 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over Venetië