venetie-piazza-san-marco-wintervenetievenetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalvenetie-gondelscanal grande venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

Met de auto naar Venetië

Wil je Venetië met de auto bezoeken, dan moet je de auto buiten de stad parkeren. In Venetië zelf zijn namelijk geen auto's, scooters en andere voertuigen toegestaan. Verblijf je aan het Gardameer dan rij je met de auto in anderhalf tot 2 uur naar Venetië.

Venetie_reizen-naar-autoParkeren van je auto bij Venetië kan op verschillende plekken:

*bij het vliegveld Marco Polo. Van hieruit kun je zowel per bus, per watertaxi als per Alilaguna (draagvleugelboot) naar Venetië. Lees meer..

*op het vasteland, in Mestre. In de buurt van het station vind je zowel gewone parkeerplekken als een parkeergarage. Vanaf het station vertrekken regelmatig bussen en treinen naar station Venetië Santa Lucia. Ga je langer dan een dagje, dan is parkeren in de parkeergarage ten zeerste aan te raden.

*bij Tronchetto, in Venetië zelf. Hoewel het parkeren hier wel duurder is dan in Mestre, is het wel makkelijker - je bent immers al in de stad. Vanaf 5 uur parkeren zit je al aan het dagtarief: 21 tot 30 euro per etmaal. Logeer je in Venetië in een hotel, dan kun je hier vaak je auto met korting parkeren.  

* of bij Parking Piazzale Romana (6 bewaakte parkeergarages). Je kan van hieruit de stad in lopen. Kosten: 24 tot 30 euro per etmaal. Betalen per uur is niet mogelijk, je bent dus altijd de dagprijs kwijt.

Venetie_reizen-auto-fusina* Terminal Fusina, aan de rand van de lagune van Venetië. Volg aan het einde van de autosnelweg naar Venetië, de borden 'Parking+Boot Venezia' of Terminal Fusina. Zij brengen je naar een groot parkeerterrein op een industrieterrein. Daar kun je de auto parkeren voor 10 euro (12 uur) of 15 euro (24 uur). Aan de ingang van het parkeerterrein kun je ook de tickets voor de boot van Fusina naar Zattere in Venetië kopen, deze vertrekt op 5 minuten wandelen van de parking.

Om het uur vertrekt er een boot naar Venetië, let dus even goed op de vertrektijden, anders vaart de boot misschien voor je neus weg en zit je een uur te wachten op de volgende. Met de boot heen en weer tussen Fusina en Venetië (Zattere) kost tussen 15 en 20 euro p.p., afhankelijk van het aantal personen. De tocht met de boot is een leuke ervaring!

Venetie_reizen-auto-fusina

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over Venetië