venetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marcovenetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetie

Workshop parfum maken

Een workshop parfum maken in het museum Palazzo Mocenigo, een 17de eeuws stadspaleis in Venetië, mag niet ontbreken op je bucketlist. 

Het museum voor mode en parfum is gelegen aan het Canal Grande in Venetië, in de beroemde ‘Volta del Canal’ (‘de bocht’). Het bestaat uit vier met elkaar verbonden panden en volgens een gedenksteen zou de dichter Lord Byron hier gelogeerd hebben. Vijf zalen zijn gewijd aan de geschiedenis van het maken van parfums en de rol van Venetië hierin.

Venetie_Palazzo_Mocenigo-museum

Workshop
Onder leiding van een ‘parfummeester’ van Mavive Parfums, word je ingewijd in deze magische kunst en creëer je je eigen parfum. Na een introductie in de geschiedenis, de techniek, de basiselementen van parfum en hun classificatie ga je aan de slag met de toolkit ‘The merchant of Venice’. Na afloop mag je de kit en je parfum houden.

Venetie_palazzo-mocenigo-parfum

De workshop duurt twee uur en wordt gegeven in het Engels, Frans of Italiaans. Kosten (inclusief een museumrondleiding): 100 euro per persoon of 80 euro voor groepen vanaf vijf personen. Meer informatie over deelname en inschrijven vind je op de website van het museum.

Palazzo Mocenigo
Santa Croce 1992, Venetië

Museo Palazzo Mocenigo

Leuke kennismaking met het museum voor mode en kostuums in het prachtige 17de eeuwse stadspaleis Mocenigo in Venetië.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige Venetië in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in Venetië.