venetie-piazza-san-marcovenetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetie-gondels

Carnaval Venetie: dit mag je niet missen

Het carnaval van Venetië opent zaterdag 23 januari met een spetterende ‘carnavalsoptocht’ over het water. De kanalen van Canareggio vormen 's avonds het decor van dit magische schouwspel.

24 januari vindt de roeiboten-parade plaats in Venetië. Start Punta della Dogana, dan over het Canal Grande naar de Rio di Cannaregio.
30 januari: start van het 'Festival van de Maria’s'. Om half drie ’s middags vertrekt de Maria-parade van San Pietro di Castello over de Via Garibaldi en de Riva degli Schiavoni naar Piazza San Marco. Daar vindt de officiële verkiezing van de Maria’s plaats. Dit jaar is een van de oudste tradities van Venetië in ere hersteld: de Doge die eer bewijst aan de 12 mooiste meisjes van Venetië en hen juwelen aanbiedt voor hun bruiloft.

Venetie_carnaval-maria

Zondag 31 januari: de Vlucht van de Engel, uitgevoerd vanaf de klokkentoren op de Piazza San Marco. Deze vlucht is het startsein voor de officiële opening van de festiviteiten op Piazza San Marco.
Zondag 7 februari: de Vlucht van de Adelaar vanaf de klokkentoren op Piazza San Marco, uitgevoerd door een ‘mystery guest’. Diezelfde middag vindt de verkiezing van het ‘Beste Carnavalsmasker 2016’ plaats.
Dinsdag 9 februari om 17.00 uur eindigt het carnavalsfeest in Venetië met een symbolische vlucht van de gevleugelde leeuw over het publiek op Piazza San Marco.

Venetie_carnaval-piazza san marco

Wil je meer lezen over de achtergronden van het carnavalsfeest in Venetië en de vele activiteiten die plaatsvinden kijk dan hier op deze website.   

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...