venetie-piazza-san-marcocanal grande venetievenetie-gondelsvenetievenetie-carnavalpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marco-winter

Aanbiedingen stedentrips VenetiŽ van TUI

Zin in een romantische citytrip in ItaliŽ, naar een stad vol bezienswaardigheden? Boek dan een weekendje naar VenetiŽ en vlieg met TUI fly in circa twee uur hier naar toe! VenetiŽ is de stad van de kanalen, gondels en de honderden bruggen en bruggetjes. Laat je in VenetiŽ door een zingende gondelier over het Canal Grande varen, langs het prachtige Ca d'Oro (gouden huis) en de beroemde Rialtobrug.

VenetiŽ ligt in het noorden van ItaliŽ, aan de Venetiaanse RiviŤra en is gebouwd op 117 eilanden die via ruim 400 bruggen en zoín 160 kanalen met elkaar zijn verbonden. Het Piazza San Marco, oftewel het San Marcoplein, is het belangrijkste plein van VenetiŽ, waar de prachtige San Marco Basiliek en de Campanile (klokkentoren) de opvallendste bezienswaardigheden zijn.

De grote basiliek met vijf koepels en vele bogen en versiersels wordt beschouwd als een van de mooiste basilieken in Europa. Hiernaast bevindt zich het Palazzo Ducale, het Dogepaleis, een ander bijzonder highlight van VenetiŽ. De Ponte Rialto en de Brug der Zuchten zijn twee beroemde bruggen in VenetiŽ.†

Bekijk alle stedentrips VenetiŽ van TUI

Venetie_piazza-san-marco

Naast de bekende highlights kent VenetiŽ nog tal van bijzondere en mooie minder bekende attracties die een citytrip naar VenetiŽ extra leuk maken. Zoals bijv. de operahuizen en kerken in VenetiŽ, het Guggenheim Museum en de eilanden San Michele en Torcello.

Murano
Wil je bij een stedentrip in VenetiŽ een mooi, maar niet al te duur souvenir op de kop tikken? Neem dan de 'Vaporetto' naar het eilandje Murano en ga hier op zoek naar een handgemaakt souvenir van glas. Murano dankt zijn beroemdheid vooral aan het bijzondere glas dat hier wordt geblazen. De gekleurde huisjes op het eiland Burano zijn ook erg mooi en zeker een foto waard!

Bekijk de aanbiedingen voor een citytrip naar VenetiŽ!

Venetie_ponte-rialto

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...