canal grande venetievenetie-gondelsvenetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-carnaval

Prosecco Lente Festival in Veneto

Locatie: Veneto, Venetië

De lente begint goed in het achterland van Venetië. Van half maart tot half juni 2024 wordt overal in de regio Treviso het Prosecco Wijn Festival gevierd. Langs de Prosecco-route, die zich uitstrekt van de Conegliano streek tot de en Valdobbiadene streek, vinden tal van wijn-evenementen plaats. Van proeverijen en tours langs wijngaarden, middeleeuwse dorpjes en oude kastelen tot speciale prosecco-diners in leuke trattoria's.

Een veelheid aan activiteiten voor de wijnliefhebber en voor hen die de prachtige Prosecco-streek (beter) willen leren kennen. De wijncultuur in de Treviso-regio is al eeuwen oud en levert heerlijke wijnen als de Verdisio, de Torchiato di Fregona DOC colli di Conegliano, Refrontolo Passito DOC colli di Conegliano en de beroemde Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG, zowel wit als rood.

Venetie_primavera-del-prosecco

Dankzij het Prosecco Festival kan je ook plekken bezoeken, waar je anders niet mag komen zoals de Abdij van Folloina uit de 13de eeuw en de molen van Croda. Ook is er in de Valdobbiadene een speciale wandelroute uitgezet die je zelfstandig kan lopen en je langs culturele erfgoed-schatten brengt zoals de Kerk van Ronch, de Zwaard tempel en het graf van de Madonna del Carmine. Kijk voor meer informatie op de website van het festival.

Venetië in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over Venetië