piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalvenetie-gondelscanal grande venetievenetie

Dag van de republiek

Locatie: VenetiŽ

Op 2 juni vieren de Italianen de Dag van de Republiek. Sinds het op 2 en 3 juni 1946 gehouden referendum waarin de Italiaanse bevolking de republiek verkoos boven de monarchie, is deze dag een officiŽle vrije dag, die gevierd wordt met parades, vliegtuigshows en de Italiaanse driekleur. Na 85 jaar een koninkrijk te zijn geweest, werd ItaliŽ in 1946 een republiek. De leden van het koninklijk huis werden verbannen.

Op 2 juni wordt ieder jaar in heel ItaliŽ La Festa della Repubblica gevierd, dť nationale feestdag. Overal wappert de nationale driekleur en in Rome kleurt de hemel groen-wit-rood, dankzij de vliegshow van Le Frecce Tricolori, Ďde driekleurige pijlen', de bijnaam van de Pattuglia Acrobatica Nazionale (PAN). Verder is er o.a. een grote parade over de Via dei Fori Imperiali. De Dag van de Republiek is de enige echte nationale feestdag in ItaliŽ die elk jaar overal groots gevierd wordt, uiteraard ook in VenetiŽ.

Venetie_festa-della-repubblica

Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...