canal grande venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marcovenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetievenetie-carnaval

Gratis slapen in een B&B in Venetië

Locatie: Venetië

Van 13 tot en met 19 november 2023 vindt in Italië La Settimana del Baratto plaats, de week van de ruilhandel. Tijdens deze week kun je bij duizenden B&B's in heel Italië - waarvan er een aantal in Venetië en elders in Veneto te vinden zijn - gratis logeren in ruil voor goederen of diensten.

Venetie_settimana_del_baratto

In ruil voor een of meer nachten verblijf geef je zelf een dienst of product aan de B&B waar je logeert. De ene B&B-eigenaar wil graag een Facebookpagina of een mooie fotoshoot van de accommodatie, Een krat zelfgemaakte limoncello of bramenjam, je enorme Italiaanse dvd-collectie of boekenkast, een paar uur meewerken in de tuin of een schilderbeurt voor het hele pand – alles is mogelijk. Wie een beetje creatief is, kan dus voor bijna niets een stedentrip naar Venetië of verblijf in Veneto boeken!

Klik hier voor een lijst van deelnemende B&B's in Veneto.

Venetie_settimana_del_baratto

Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige Venetië in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in Venetië.