piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalvenetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-gondels

Expositie Tintoretto

Locatie: Palazzo Ducale, Venetie

In Venetië wordt de viering van de 500ste verjaardag van de geboorte van kunstenaar Tintoretto herdacht met twee grote tentoonstellingen. Galleria dell'Accademia besteedt aandacht aan het werk van de jonge Tintoretto. Palazzo Ducale presenteert van 7 september 2018 tot 6 januari 2019 aandacht aan werken uit de bloeiperiode van Tintoretto.

Venetie_tintoretto

Jacopo Robusti Tintoretto (1519-1594) was een van de grootmeesters van de 16e-eeuwse schilderkunst. Op de tentoonstelling in Palazzo Ducale zijn 50 schilderijen en 20 tekeningen van Tintoretto te zien, portretten, zelfportretten, beelden van Venetië en religieuze taferelen. De meesterwerken zijn afkomstig uit de collectie van het Palazzo Ducale zelf en van beroemde musea uit de hele wereld.  Natuurlijk kun je in het Palazzo Ducale ook de schitterende plafondschilderingen van Tintoretto bewonderen, die hij hier tussen 1564 en 1592 maakte.

Tintoretto 1519 - 1594
Palazzo Ducale, Venetië
7 september 2018 - 6 januari 2019

Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige Venetië in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in Venetië.