venetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetievenetie-piazza-san-marcovenetie-carnaval

Hoe hoort het?

Voor een bezoek aan de meeste kerken in VenetiŽ†gelden stricte kledingregels, uit eerbied voor de eigenlijke functie van een kerk.†De Venetianen die hier op elk moment van de dag binnenwandelen om even te bidden of te biechten, weten precies wat wel en niet mag, maar voor iedereen die de stad voor het eerst bezoekt volgt hier enige uitleg over de kledingregels en gedragscode in de vele kerken die Venetie rijk is.

Venetie_handigeinfo-dresscode2.jpgZowel voor mannen als voor vrouwen geldt: geen korte broek, en voor vrouwen ook: geen korte rok. De benen moeten in elk geval tot over de knie bedekt zijn. Ook blote schouders zijn uit den boze. Een omslagdoek of sjaal meenemen is dan ook geen overbodige luxe, zo heb je altijd een manier om je blote schouders te bedekken en hoef je niet buiten op de rest van het reisgezelschap te blijven wachten. In sommige kerken zijn omslagdoeken beschikbaar, maar je kunt beter voorbereid zijn. Mannen moeten een hoed of pet altijd afzetten zodra ze de kerk binnentreden.†

De gedragscode voor een bezoek aan een kerk mag duidelijk zijn: rennen, hard praten en fotograferen met flitslicht zijn niet toegestaan. Zeker als er een mis plaatsvindt, is het niet meer dan netjes om enige afstand te bewaren en tijdens het rondkijken zo min mogelijk te storen. Meestal is er op een briefje in het voorportaal te lezen op welke tijdstippen een mis plaatsvindt, zodat je gewaarschuwd bent en de kerk stilletjes kunt betreden.

Een bezoek aan een kerk is in principe altijd gratis. Wel kan er geld gevraagd worden voor het bezichtigen van een onderliggende crypte of een kapel met bijzondere schilderingen of kunstwerken.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...