venetie-gondelsvenetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marcocanal grande venetie

Venice Pass

De Venice Pass is een handige stadspas voor een bezoek aan VenetiŽ. Met deze pas heb je skip-the-line toegang tot het prachtige en druk bezochte Palazzo Ducale (Dogepaleis), de basiliek van San Marco en enkele musea op het San Marco plein. Een klassieke gondeltocht van 30 minuten door de kanalen van VenetiŽ is ook inbegrepen.†

De Venice Pass is vooral geschikt voor mensen die tijdens een citytrip naar VenetiŽ niet alles hoeven te zien, maar wel de belangrijkste highlights van de stad, zoals het Dogepaleis en de Basiliek op het San Marcoplein en een gondeltocht. Een groot voordeel van deze pas is dat de kaart geen 24 uur, 48 uur of andere vereisten kent.

TIP: Bestel de Venice Pass van tevoren online en bespaar tijd en geld tijdens je stedentrip naar VenetiŽ!

Bestel hier de Venice Pass!

Venetie_Digital-Pass_Venice

Dogepaleis
Het Dogepaleis (Palazzo Ducale) is een van de mooiste en meest indrukwekkende gebouwen van VenetiŽ. Het is omgetoverd tot een schitterend museum, met onder andere de privťvertrekken van de doge, vergaderzalen, wapenkamer, martelkamer en de piombi, de gevangeniscellen. Behalve toegang tot het Dogepaleis heb je met de Venice Pass ook skip-the-line toegang tot Museo Correr, het Archeologisch Museum en de Marciana Nationale Bibliotheek.†

San Marco basiliek
De Basilica di San Marco ligt aan het gelijknamige plein en is een van de hoogtepunten van een bezoek aan VenetiŽ. Geniet binnen van de schitterendste mozaÔeken, het Pala d'Oro (het beroemde 'gouden altaar'), de schitterend ingelegde vloer en de schatkamer van de basiliek. Neem zeker ook de trap naar boven, voor een bezoek aan de Loggia, voor een prachtig uitzicht op het Piazza San Marco en voor een blik op de beroemde bronzen paarden.

Gondeltocht
Een klassieke tocht met een gondel hoort er natuurlijk bij tijdens een stedentrip naar VenetiŽ. Met de Venice Pass heb je recht op een gondeltocht van 30 minuten door de kanalen in het centrum van de stad.

Venetie_Palazzo-Ducale

Korting en audioguide
Met de Venice Pass krijg je bovendien 10% korting op allerlei andere bezienswaardigheden, musea en tours in VenetiŽ, zoals de Hop-on Hop-off bus, het San Siro-stadion, Pinacoteca di Brera, enz. Bij de pas hoort ook een app met audioguide. Boordevol interessante verhalen en mooie beelden over verschillende bezienswaardigheden verspreid over Milaan. Je hoeft alleen maar je koptelefoon aan te sluiten en te lopen!

Hoe werkt het?
Je hoeft de pas niet op te halen in VenetiŽ maar je kunt thuis direct alles online regelen! Na de boeking ontvang je de tickets die je hebt gekozen. Je ontvangt ook een kortingscode waarmee je korting kan krijgen bij andere musea, attracties, tours en excursies in VenetiŽ.

Venetie_gondels-gondelvaart.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ