venetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marcovenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetievenetie-carnaval

Via Cappello 23

Venetië aan het begin van het derde millennium. Acqua alta, de vloedgolven die de kades steeds vaker blank leggen, is niet de enige bedreiging voor de lagunestad. Toerisme heeft de sprookjesachtige stad veranderd in een pretpark. De oorspronkelijke bewoners van Venetië trekken weg en de gondeliers gaan geregeld in staking.    

Venetie_boeken_via_cappello.jpgJournalist Daniël Schaaf komt verslag doen van zo’n gondeliersstaking, en ontmoet een reisleidster. Er lijkt een liefde op te bloeien. Een heel andere band met Venetië heeft kunsthistoricus Arthur Citroen, die onderzoek doet naar schildersmodellen in de Renaissance. Hij raakt in de problemen als filmpjes die hij van een van zijn studentes maakt op internet opduiken. Citroen dreigt het slachtoffer te worden van een trial by media, waar Schaaf hem uit denkt te kunnen redden. 

Via Cappello 23 is een modern drama over theater, media, privacy, schilderkunst, wetenschap en erotiek, tegen de achtergrond van een steeds sneller veranderende wereld en een stijgende zeespiegel in Venetië.

Genomineerd voor AKO Literatuurprijs en Gouden Uil, Winnaar Literatuurprijs Gerard Walschap.

Dit is de tweede roman van Weijts (*1976), na zijn goed ontvangen debuut 'Art. 285b' (Anton Wachterprijs, Gouden Ezelsoor). Via Cappello 23 is het (fictieve) adres van Romeo en Julia in Verona. 

Via Cappello 23
Christiaan Weijts
Singel Uitgeverijen, 2010
ISBN 9789029573795
€ 23,95

Bestel Via Cappello 23 bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige Venetië in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in Venetië.