venetie-piazza-san-marco-wintercanal grande venetievenetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelsvenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco

Zintuiglijk fotoboek vol antiquarische Veneziana

Er bestaan al duizend reisgidsen en fotoboeken over Venetië. Dit zintuiglijke en sfeervolle boek boordevol Veneziana maakt hierop een uitzondering.

Serge_Simoncourt_Venezia_KlaraHet bevat 19de-eeuwse foto's van Ongania, gravures, handgekleurde dia's van de magische lantaarn, antieke prentkaarten, 18de-eeuwse brieven, oude bagagelabels en sleutels van verdwenen luxehotels, gouden dukaten uit de 18de eeuw, antiquarische erotica, lakzegels, maskers, uitnodigingen voor carnavalbals...

Dit boek is geen reisgids of wandeling-met-tips, maar wel een sfeervolle pelgrimstocht langs mythische plekken in Venetië. Dit boek wasemt mist en mysterie uit, en ziet eruit zoals deze mirakelstad: een glamoureuze, elegante ruïne, als was het de facsimile van een waardevol boek uit 1895. 

Met tekst door Serge Simonart en geïllustreerd met tientallen foto's en documenten. Het boek bij de radioreeks op Klara.

Venezia
Serge Simonart
Uitgeverij Kanibaal, 2015
ISBN 9789492081094
€ 35,00

Tijdelijk niet leverbaar

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige Venetië in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in Venetië.