venetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelsvenetiecanal grande venetie

Ik aanbid je - Donna Leon

Wie naar Venetië gaat, stopt zeker een van de boeken van Donna Leon in de koffer. Deze Amerikaanse schrijfster woont in Venetië en brengt de stad tot leven in haar detectives, waarin commissaris Guido Brunetti de hoofdrol speelt.

Venetie_lezen-donna-leon.jpg
Deze Venetiaanse commissaris weet elk mysterie op te lossen, waarbij hij tussendoor altijd tijd vindt voor een heerlijke lunch. 

De combinatie van mysteries, Venetië als setting en de beschrijving van de gerechten maakt Donna Leons boeken tot het ultieme leesvoer tijdens een stedentrip naar Venetië! Meer over commissaris Brunetti, Donna Leon en Venetië vind je hier.      
 

In de nieuwste 'Donna Leon, Ik aanbid je, treedt operazangeres Flavia Petrelli op in het theater La Fenice, waar ze jaren geleden kennismaakte met commissario Brunetti.  Venetie_Boeken_donna_leon_ik_aanbid_jeWanneer ze elkaar daar opnieuw tegenkomen, vertelt ze Brunetti dat een onbekende fan haar op haar reizen volgt en overal enorme bossen gele rozen voor haar laat bezorgen. Lees meer over het prachtige theater La Fenice in dit artikel.

Als de fan zich daarna echter toegang verschaft tot haar kleedkamer en daar behalve rozen een bijzondere ketting achterlaat, wordt duidelijk dat Flavia te maken heeft met een stalker. Dan worden twee van haar kennissen aangevallen, en blijkt ook de operaster in groot gevaar te zijn.

Donna Leon (1942) woonde sinds 1981 in Venetië, de stad waaraan ze al in haar jeugd haar hart verloor. Tegenwoordig is een klein dorpje in Zwitserland haar woonplaats. In 1992 debuteerde ze met haar eerste spannende roman rond het charismatische personage van commissario Guido Brunetti.

Ik aanbid je
Donna Leon
Cargo, 2016
ISBN 9789023494492
€ 18,90 (paperback)
€ 12,99 (ebook)

Bestel Ik aanbid je bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over Venetië