piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-carnavalvenetiecanal grande venetievenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marcovenetie-piazza-san-marco-winter

Suiker - Onno Wesseling

Veel van de meesterpatissiers uit de†Zwitserse Engadinvallei zwermden uit over de wereld. Zo ook naar†VenetiŽ waar ze zich vanaf de achttiende eeuw vestigden.

Venetie_Boeken_suiker_onno_wesselingAan het eind van de negentiende eeuw komt Lennart ter wereld als bastaard van een Duitse graaf. Hij wordt opgenomen in het gezin, maar zijn vader en broers kleineren hem. Lennart zoekt zijn heil in de keuken. Daar wordt hij door het personeel als een van hen gewaardeerd en raakt hij gefascineerd door geur en smaak.

Omdat hij zijn leven niet zeker is binnen het gezin vlucht hij en ontmoet een Zwitserse Zuckerbšcker: een meesterpatissier die hem meeneemt naar VenetiŽ. Daar leert hij de magie van suiker, chocolade en liefde kennen. Er blijft echter ook veel voor hem verborgen.

Zelf houdt hij angstvallig geheim dat hij langzaam zijn gehoor verliest, omdat de ontdekking van zijn doofheid het einde van zijn dromen kan betekenen. Maar met die keuze brengt hij anderen in gevaar.

Suiker
Onno Wesseling
De Geus, 2016
ISBN†9789044528220
Ä 19,95 (paperback)
Ä † 9,99 (ebook)

Bestel Suiker bij bol.com

Bestel hier het ebook † † †

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.