venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelsvenetie-carnavalcanal grande venetie

Venetiaans Vuur - Sybren Kalkman

Het succes lijkt Roberto Zenier, bevelhebber van de Venetiaanse vloot, aan te komen waaien. Op een mooie dag in 1537 ontmoet hij twee vrouwen die een grote rol in zijn leven gaan spelen: Bettina, een levenslustig hoertje met ambitie en de bescheiden adellijke Portia, aan wie hij zijn hart verliest.

Venetie_Venetiaans-vuur-sybren-kalkmanDe vader van Portia betrekt Roberto bij een geheim, winstgevend project dat te maken heeft met de recente ontdekking van Amerika. Hij belandt ermee in een web van gewelddadige intriges, maar kan de stad ontvluchten wanneer hij het bevel krijgt om het Griekse havenstadje Paxos voor VenetiŽ te heroveren op de Turken.

Al die tijd houdt het weerzien met Portia hem op de been, maar terug in VenetiŽ wacht hem een onaangename verrassing. Een persoonlijke opdracht van de doge leidt tot een bloedstollende ontknoping.

Venetiaans Vuur is een indrukwekkende historische thriller waarin je het zestiende eeuwse VenetiŽ bijna kunt horen, ruiken en voelen.

Sybren Kalkman (1944) was 30 jaar partner bij KPMG. Met zijn thriller Struikelbank won hij in 2011 de Haarlemse debuutprijs. Kalkman is lid van de 'Poorters van VenetiŽ', die zich inzetten voor de restauratie van VenetiŽ; een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de restauratiekas van de Poorters.

Venetiaans Vuur
Sybren Kalkman
Uitgeverij De Kring, 2016
ISBN 9789462970397
Ä 22,50 (paperback)

Bestel Venetiaans vuur bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.