piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcovenetievenetie-piazza-san-marco-wintercanal grande venetievenetie-carnavalvenetie-gondels

Recepten uit VenetiŽ

Ontdek de rijkdom van de Venetiaanse keuken; van seizoensgebonden groenten tot de schatten van de zee. De lokale aperitief Aperole Spritz, antipasta van polenta en garnalen, of ravioli met artisjok, gegrilde zeeduivel, maar natuurlijk ook klassiekers als tiramisu en risotto.†

Venetie_Boeken_recepten_uit_venetieDe gerechten in dit prachtig uitgevoerde kookboek zullen je verrassen met de smaken van de streek. Het kookboek 'Recepten uit VenetiŽ' is een mix van recepten, restaurants, winkels en markten en is een tastbaar souvenir om thuis alle smaken opnieuw te ervaren.

Van rijst geteeld op de Povlakte tot zeevruchten, schaaldieren en vis uit de Lagune en van heerlijk bittere radicchio of artisjokken van het eiland Burano tot zachte goddelijke gnocchi. O sole mio. Inclusief 5 culinaire wandelingen door VenetiŽ.

In de inleiding 'Magisch VenetiŽ' vertelt de auteur hoe ze ertoe gekomen is dit boek te schrijven en hoe ze aan de recepten is gekomen; van vrienden ťn van Venetiaanse restauranthouders. Ook wordt ingegaan op de geschiedenis van de stad VenetiŽ.

Recepten uit dit kookboek zijn te vinden op de receptenpagina†van Venetie-Nu.

Recepten uit VenetiŽ
Laura Zavan
Good Cook B.V., 2014
ISBN 9789461431004
Ä24,95

Bestel Recepten uit VenetiŽ bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.