venetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalcanal grande venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie

Het beste van de Italiaanse keuken

In meer dan 200 authentieke recepten uit elke regio, dus ook uit Venetië, leer je de wortels van de Italiaanse keuken kennen en zal je je vrienden en familie verbazen over je kookkunst.

Venetie_Boeken_Italiaanse_keuken_carla_bardiDe recepten zijn uitgezocht, onderzocht en geschreven door de Italiaanse chef-kok en voedsel veteraan Carla Bardi. Hier vind je het echte voedsel van Italië, de authentieke gerechten die elke dag in huizen en trattoria's worden geserveerd.

Het kookboek begint met een viertal pagina's 'In een oogopslag' waar je ideeën kan opdoen aan de hand van thema's zoals makkelijk, snel, regionale gerechten, uitdagend of speciale gelegenheden. Daarna wordt in duidelijke taal en rijkelijk geïllustreerd uitgelegd hoe je pizzadeeg en brooddeeg maakt, pasta bereidt, het rollen en snijden, ravioli komt hier aan bod, en ook risotto, polenta en gnocchi worden behandeld met de nagerechten als logische afsluiting.

E n dan aan de slag met de meer dan 400 pagina's met recepten die allemaal eenzelfde opzet hebben; de ingrediënten, een paar regeltjes achtergrond en de bereiding. Elk recept beslaat een pagina en het gerecht wordt op de pagina ernaast paginagroot geïllustreerd. Likkebaardend lekker!!!

Het beste van de Italiaanse keuken : 200 authentieke recepten
Carla Bardi
Rebo Productions, 2016
ISBN 9789036634755
€19,95

Bestel Het beste van de Italiaanse keuken bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...