venetie-piazza-san-marco-wintervenetie-gondelsvenetievenetie-carnavalpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcocanal grande venetie

Het beste van de Italiaanse keuken

In meer dan 200 authentieke recepten uit elke regio, dus ook uit VenetiŽ, leer je de wortels van de Italiaanse keuken kennen en zal je je vrienden en familie verbazen over je kookkunst.

Venetie_Boeken_Italiaanse_keuken_carla_bardiDe recepten zijn uitgezocht, onderzocht en geschreven door de Italiaanse chef-kok en voedsel veteraan Carla Bardi. Hier vind je het echte voedsel van ItaliŽ, de authentieke gerechten die elke dag in huizen en trattoria's worden geserveerd.

Het kookboek begint met een viertal pagina's 'In een oogopslag' waar je ideeŽn kan opdoen aan de hand van thema's zoals makkelijk, snel, regionale gerechten, uitdagend of speciale gelegenheden. Daarna wordt in duidelijke taal en rijkelijk geÔllustreerd uitgelegd hoe je pizzadeeg en brooddeeg maakt, pasta bereidt, het rollen en snijden, ravioli komt hier aan bod, en ook risotto, polenta en gnocchi worden behandeld met de nagerechten als logische afsluiting.

E n dan aan de slag met de meer dan 400 pagina's met recepten die allemaal eenzelfde opzet hebben; de ingrediŽnten, een paar regeltjes achtergrond en de bereiding. Elk recept beslaat een pagina en het gerecht wordt op de pagina ernaast paginagroot geÔllustreerd. Likkebaardend lekker!!!

Het beste van de Italiaanse keuken : 200 authentieke recepten
Carla Bardi
Rebo Productions, 2016
ISBN 9789036634755
Ä19,95

Bestel Het beste van de Italiaanse keuken bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.