canal grande venetievenetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcovenetievenetie-gondelsvenetie-carnaval

Spritz!

Spritz wordt altijd geassocieerd met ItaliŽ en is in en rondom het VenetiŽ een zeer populair drankje. In ItaliŽ werd het drankje voor het eerst gemaakt, maar eigenlijk is het een uitvinding van de Oostenrijkers.

Lagomaggiore_Boeken_SpritzTijdens de invasie van VenetiŽ in de 19e eeuw vonden de Oostenrijkers de plaatselijke wijn veel te sterk en vroegen ze wat koolzuurhoudend water om het goedje te verdunnen. De nieuwe aangelengde cocktail kreeg als vanzelf de naam 'Spritz' - afgeleid van het Duitse spritzen, wat 'besprenkelen' betekent.

Elke spritz is een unieke cocktail, waarmee de liefhebber naar hartelust kan variŽren. Het originele drankje werd gemaakt met wittte wijn, bitter en natuurlijk koolzuurhoudend water. Tegenwoordig zijn de varianten niet meer op ťťn hand te tellen, al zijn de rode kleur en het halve sinaasappelschijfje nog altijd present.

De namen zoals Spritz Dolce, Bloody Spritz, Mojito Spritz, Suzie Spritz, spreken tot de verbeelding en doen je watertanden. Maak je keuze uit de 25 recepten in dit boek en geniet van het aperitief in ware la dolce vita-stijl!

Spritz!
Sandrine Houdre-Gregroire Regis Celabe
Deltas/Chantecler, 2017
ISBN 9789044748086
Ä9,95

Bestel Spritz! bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ