venetie-piazza-san-marcovenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-winter

Casanova

Giacomo Casanova werd geboren in VenetiŽ op 2 april 1725. Zijn naam geldt tegenwoordig als synoniem voor charmante vrouwenversierder en -verslinder, maar het hťle verhaal, het ware verhaal achter deze opmerkelijke figuur is nauwelijks bekend.

Venetie_Boeken_Casanova_Laurence_BergreenGiacomo Casanova wordt grootgebracht door zijn grootmoeder van moeders zijde, een ongeletterde boerenvrouw. Zijn geboorteplaats VenetiŽ is een republiek in verval, bekend als de liederlijkste stad van Europa. Deze geestige, niets verbloemende biografie schildert zijn tumultueuze leven in rijke en vrijmoedige details en in bonte achttiende-eeuws kleuren.

Daarnaast schetst dit onweerstaanbare boek ook een schitterend en verbluffend portret van het Europa van de Verlichting. Casanova is de ultieme biografie van een straatarm en door zijn ouders verlaten jongetje dat zich ontpopt tot de bekende schrijver, de beruchte libertijn, de occultist en het zelfverklaarde genie wiens naam tot op de dag van vandaag de oren doet spitsen.

ĎLiefde is voor driekwart nieuwsgierigheid.í Giacomo Casanova

Laurence Bergreen is een Amerikaanse historicus die zich heeft toegelegd op de biografie. Hij schreef ook biografiŽen van Marco Polo, Louis Armstrong en Al Capone. Meerdere werken van hem werden verfilmd.

Casanova
Laurence Bergreen
Nieuw Amsterdam, 2017
ISBN 9789046821770
Ä39,99 (paperback)
Ä23,99 (ebook)

Bestel Casanova bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ