venetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalvenetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-gondels

ItaliŽ en haar mysteries

De vele monumenten en mysteries van ItaliŽ en haar inwoners intrigeerde ItaliŽ liefhebber Hans Ester dusdanig dat hij besloot langdurig door dit fraaie land te reizen en vele van deze geheimen te ontrafelen. Een hoofdstuk is gewijd aan VenetiŽ, 'VenetiŽ, de stad en het water', en hierin gaat Ester in op de vraag of het water voor VenetiŽ een vriend of een vijand is, een zegen of een vloek. †

Milaan_Boeken_Italie_en_haar_Mysteries_hans_EsterJarenlang wordt er al voorspeld, dat VenetiŽ langzaam in de Adriatische zee zal verdwijnen, maar de stad ligt er nog steeds, zo werd hem duidelijk. Maar wanneer zakt deze stad dan weg? In 2009 en ook begin 2017 vernielden aardbevingen een groot deel van L'Aquila en omgeving. Duizenden mensen werden dakloos. Berlusconi beloofde dat er binnen zeer korte tijd nieuwe huizen zouden staan voor de inwoners. Hoe ziet de stad er negen jaar later uit?

Mussolini is begraven in Predappio, maar is het fascisme ook verdwenen uit ItaliŽ? De premier van ItaliŽ en de paus wonen in Rome vlakbij elkaar. Hoeveel invloed heeft het Vaticaan op de politiek in ItaliŽ en spelen Katholieke heiligen nog een rol in de 21e eeuw? De graftombe van het fascisme, De mannen van Milaan, Monte Cassino, Peugia en haar griffioenen, de toekomst van Napels en vorstelijk Turijn, het zijn maar enkele van de onderwerpen die de auteur aan een onderzoek onderwerpt en de geheimen en vragen hierachter onthult. Een boeiende reis in het ItaliŽ van toen en nu en herkenbaar voor iedere ItaliŽ liefhebber.

Hans H. Ester heeft jarenlang als bestuurder gewerkt in de Geestelijke Gezondheidszorg. Sinds zijn pensionering maakt hij studie van de geschiedenis van ItaliŽ en schrijft hij over dit kleurrijke schiereiland.

ItaliŽ en haar mysteries
Een ontdekkingsreis langs monumenten en geheimen van het land en haar bewoners
Hans H. Ester
Edicola ItaliŽ, 2017
ISBN 9789492500557
Ä14,95

Bestel ItaliŽ en haar mysteries bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.