venetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetie-gondelsvenetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco

Het Venetiaans Concerto

Het Venetiaans Concerto is een literaire thriller die zich afspeelt in VenetiŽ, Wenen en Londen. Een pas ontdekt concert zal daar opgevoerd gaan worden maar een bedreiging gooit roet in het eten.

Venetie_Boeken_Wim_Belaen_Het_Venetiaans_ConcertoEen nooit eerder ontdekt vioolconcerto van Mozart komt in handen van topdiplomaat Lord Percy Ashdown. Verrukt door deze vondst wil hij het concerto delen met de wereld. Hij verzamelt een indrukwekkende groep van topmuzikanten en organiseert drie concerten. In VenetiŽ, Wenen en Londen. Zijn dochter, de beeldschone Amelia, zal in Londen de vioolsolo spelen.

Maar nog voor het eerste concert plaatsvindt, wordt het meisje met de dood bedreigd. De Venetiaanse opvoering afgelasten is geen optie. Kunnen de lokale rechercheurs en MI6 de moord voor de ogen van de wereld verhinderen? Dit razend spannende verhaal dompelt je onder in een demonisch complot van obsessieve hartstocht, jaloezie en passionele romantiek.

Wim Belaen (Izegem, 9 oktober 1967) is een Belgisch dirigent, klarinettist en sinds 2017 ook auteur. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en haalde eerste prijzen voor notenleer, klarinet, kamermuziek, HaFa-directie en harmonieleer en een Hoger Diploma klarinet en kamermuziek. Het Venetiaans Concerto is zijn debuutroman en deel 1 van de diplomaat-trilogie. Deel 2 is Het Londens kwartet.

Het Venetiaans Concerto
Wim Belaen
Uitgeverij Houtekiet, 2017
ISBN 9789089246189†
Ä 21,99 (paperback)
Ä 12,99 (ebook)

Bestel Het Venetiaans concerto bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ