canal grande venetievenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcovenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnavalvenetie

Mijn dood in VenetiŽ

Thomas Mann is 36 als hij tijdens een vakantie in VenetiŽ een†jonge knaap ontmoet. Het voorval inspireert hem tot een van zijn bekendste werken: De dood in VenetiŽ.

Venetie_Boeken_Ramsey_Nasr_Mijn_dood_in_VenetieRamsey Nasr reisde voor het eerst af naar VenetiŽ en verdiepte†zich in de setting van Manns intieme novelle, maar ook in Thomas†Mann zelf, en diens vrouw Katia Mann. Dit resulteerde in een†weergaloze theatertekst waarin ook het schrijversechtpaar†Mann als personages opgevoerd worden.

We volgen een schrijver in crisis die in de beslotenheid van zijn†werkkamer een afsplitsing van zichzelf creŽert: Von Aschenbach,†de man die doet en is wat de schrijver in zijn persoonlijke leven†niet kan of durft te zijn. Nasr verdubbelt hiermee de situatie uit†de novelle waardoor de spanning tussen maatschappelijke verwachtingen†en persoonlijke verlangens centraal komt te staan.†

Door het combineren van deze eigenzinnige theatertekst met al†even fascinerende beschouwingen brengt Nasr een verhaal uit†het begin van de twintigste eeuw naar deze tijd.

Mijn dood in VenetiŽ
Ramsey Nasr
De Bezige Bij, 2019
ISBN†9789403143309
Ä 21,99 (paperback)
Ä 12,99 (ebook)

Bestel Mijn dood in VenetiŽ bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.