piazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marcovenetie-gondelsvenetievenetie-carnaval

De drukker van VenetiŽ - Javier Azpeitia

De drukker van VenetiŽ toont op indrukwekkende en erudiete wijze het ontstaan van het boekenvak, met historische details en hoofdpersonen uit de bloeiperiode van de pionierende boekdrukkunst, zoals Erasmus, de De Mediciís en de kunstschilder Titiaan.†

Venetie_Boeken_Javier_Azpeitia_De_drukker_van_VenetiŽDit intrigerende verhaal speelt zich af in VenetiŽ rond 1500, een hectische stad die geschikter is voor amoureuze activiteiten dan voor intellectuele. Het is de tijd waarin het boek al meteen voor grote veranderingen staat - herkenbaar voor eenieder die het boekenvak van vandaag de dag een beetje kent.

In 1530 bezoekt Paolo Manuzio zijn moeder op het platteland van Modena, om haar een eerste versie te laten lezen van zijn biografie van Aldo Manuzio, Paolo's overleden vader en de belangrijkste drukker uit de geschiedenis. Hij heeft er echter geen idee van hoe radicaal het ware leven van zijn vader afwijkt van het heroÔsche levensverhaal dat hij heeft geschreven.

Vanaf het moment dat Aldo Manuzio aanmeerde in VenetiŽ in 1489, met een plan om excellente uitgaven te maken van juweeltjes uit de Griekse literatuur, ondervond hij problemen en tegenslag. Van gestolen manuscripten tot censuur door invloedrijke Venetianen, tot commerciŽle beperkingen opgelegd door de eigenaar van de drukkerij - de invloedrijke Andrea Torresani, die later zijn schoonvader zou worden. De aanvankelijk brave leraar Manuzio leert gaandeweg over de wereld en het wereldse.

Javier Azpeitia (Madrid, 1962) is filoloog, schrijver en uitgever. Zijn vorige romans verschenen in diverse landen. De drukker van VenetiŽ is de eerste vertaling in het Nederlands.

De drukker van VenetiŽ
Javier Azpeitia
Wereldbibliotheek, 2019
ISBN†9789028427594
Ä 26,99 (paperback)
Ä 12,99 (ebook)

Bestel De drukker van VenetiŽ bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...