venetie-gondelsvenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marcovenetiecanal grande venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marco-winter

De liefdes van Casanova

VenetiŽ, 1755. Giacomo Casanova keert terug in de stad die gebukt gaat onder armoede en geweld.†De liefdes van Casanova van Matteo Strukul is een meeslepende roman vol romantiek, spanning en verraad in het VenetiŽ van de 18e eeuw.†

Venetie_Boeken_De_liefdes_van_Casanova_Matteo_StrukulVenetiŽ gaat gebukt onder geweld en armoede en lijkt de pracht en praal van weleer te zijn verloren. De adel heeft zich grotendeels teruggetrokken in villa's op het platteland. Vlak na zijn terugkeer in de stad krijgt Giacomo Casanova een aanbod dat hij niet kan weigeren. Als hij erin slaagt de jonge Francesca te verleiden, zal de bloedmooie gravin Margarethe Von Steinberg zich aan hem overgeven. Voetje voor voetje loopt Francesca in zijn val, maar de weddenschap verandert in iets veel diepers wanneer Giacomo beseft dat hij gevoelens voor haar heeft.

Als blijkt dat de gravin onder ťťn hoedje speelt met het Oostenrijk-Hongaarse keizerrijk, raken Giacomo en Francesca verzeild in een levensbedreigende machtsstrijd. Met de adel en de inquisitie op hun hielen kunnen ze enkel elkaar nog vertrouwen. Eťn ding is duidelijk: in het VenetiŽ van de 18e eeuw is niets wat het lijkt.

De liefdes van Casanova
Matteo Strukul
Boekerij, 2019
ISBN 9789022586112
Ä 19,99 (paperback)
Ä 12,99 (ebook)

Bestel De liefdes van Casanova bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.