venetie-piazza-san-marcovenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-carnavalvenetiecanal grande venetievenetie-piazza-san-marco-winter

De troonopvolger - Donna Leon

De troonopvolger is een elegant misdaadverhaal in een Venetiaanse setting en het 28ste deel in de commissaris Guido Brunetti serie van Donna Leon. †

Venetie_Boeken_De_troonopvolger_Donna_LeonĎJe weet dat ik er niet van hou om me met dingen te bemoeien die mij niet aangaan.í Met deze woorden begint conte Falier zijn verzoek aan commissario Guido Brunetti om eens onderzoek te doen naar zijn goede vriend Gonzalo, een welgestelde, maar kinderloze man die een jongeman wil adopteren. Volgens de Italiaanse wet zou deze man dan de enige erfgenaam worden van een aanzienlijk fortuin.†Vrienden van Gonzalo vermoeden kwade opzet en Brunetti op zijn beurt vraagt zich af waarom deze vrienden zich zo met de oude man bemoeien.

Niet lang nadat Brunetti Gonzalo heeft ontmoet, sterft de oude man op natuurlijke wijze en de vrienden plannen zijn uitvaart. Maar als een goede vriendin van Gonzalo wordt vermoord op haar hotelkamer voert Brunettiís onderzoek hem naar de langverborgen geheimen uit Gonzaloís verleden. Wat wist de vrouw en wie probeerde te voorkomen dat zij de geheimen van Gonzalo zou onthullen?

Lees ook†Ik aanbid je†en Wat niet verdwijntvan Donna Leon.

Donna Leon (1942) is grootmeesteres van de sfeervolle crime.†Na vele jaren in VenetiŽ,†de stad waaraan ze al in haar jeugd haar hart verloor,†woont ze nu in Zwitserland. Met haar sociaal bewuste misdaadromans over commissario Brunetti heeft ze al miljoenen lezers voor zich gewonnen. Het Duitse ARD heeft een tv serie gebaseerd op de reeks literaire thrillers van Donna Leon.

De troonopvolger
Donna Leon
Cargo, 2020
ISBN 9789403196909
Ä20,99 (paperback)
Ä13,99 (ebook)

Bestel De troonopvolger bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.