venetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetie-gondelsvenetie-carnavalvenetievenetie-piazza-san-marco

De engel van Venetië - David Hewson

Venetië, 1943. De achttienjarige Paolo Uccello rouwt om het verlies van zijn ouders en probeert te overleven onder het Duitse regime. Als laatst overgebleven familielid is hij de enige die de weverstraditie van zijn ouders kan voortzetten.

Venetie_Boeken_David_Hewson_De_engel_van_VenetieTerwijl de datum waarop hij zijn laatste opdracht moet inleveren steeds dichterbij komt, realiseert Paolo zich dat hij het nooit op tijd af zal krijgen – tenzij hij hulp krijgt.

Wanneer het lichaam van een Joodse vrouw wordt gevonden in de haven van Castello en Paolo zijn afschuw niet kan onderdrukken, wordt hij bij thuiskomst benaderd door de plaatselijke priester. Die verzoekt Paolo zijn kelder beschikbaar te stellen om een voortvluchtige Joodse broer en zus te laten onderduiken. Paolo weet dat hij met vuur speelt, maar hij realiseert zich ook dat dit de hulp is waar hij op hoopte.

Al snel blijkt de Venetiaanse politie op zoek te zijn naar de twee voortvluchtigen. Paolo probeert wanhopig te voorkomen dat ze worden gevonden, maar de zus stort zich in het Venetiaanse verzet en zet daarmee veel meer dan alleen haar eigen leven op het spel…

David Hewson werkte als journalist voor The Sunday Times, The Times en The Independent. Samen met de Deense scenarioschrijver Søren Sveistrup werkte hij aan de boeken gebaseerd op de tv-serie The Killing. Voor het schrijven van zijn Pieter Vos-thrillers bracht hij veel tijd door in Amsterdam en omgeving. De filmrechten van Poppenhuis zijn verkocht aan Warner Bros. Ook de dogestad Venetië vormde al meermaals het decor voor Hewsons goed gedocumenteerde, strakke thrillers.

De engel van Venetië
David Hewson
Boekerij, 2021
ISBN 9789022592595
€20,99 (paperback)
€12,99 (ebook)

Bestel De engel van Venetië bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...