www.venetie-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
venetievenetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-lagune-eilandencarnaval-venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-canal-grandegondels-venetiecanal grande venetievenetie-piazza san marcovenetie-carnaval

De bijbel van de Italiaanse keuken

De Bijbel van de Italiaanse keuken is hťt naslagwerk voor wie alle geheimen van de Italiaanse keuken wil leren kennen. Het bevat meer dan 200 recepten, zowel klassieke als moderne receptuur. Alle regioís komen aan bod, dus ook Veneto, waarvan VenetiŽ/Venezia de hoofdstad is. Met heldere how-toís van basistechnieken en duidelijke uitleg van onmisbaar keukengerei. †

Turijn_Boeken_Bijbel_Italiaanse_Keuken_Maud_MoodyIn De bijbel van de Italiaanse keuken laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen, stap-voor-stapfotografie en uitleg van basisingrediŽnten, culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Maak een reis door ItaliŽ met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld de welbekende pasta alla puttanesca uit Campania, bereid de lekkerste saltimbocca alla Romana, proef de cotechino uit Emilia-Romagna, en het populairste toetje buiten ItaliŽ, tiramisu. Het werd nog niet zo lang geleden voor het eerst gemaakt in Treviso, een stad in Veneto.†

VenetiŽ was ooit de machtigste en rijkste stad van het Middelandse zeegebied. De streek Veneto ligt niet alleen aan zee, het heeft ook veel rivieren en meren. Niet verwonderlijk dus dat in veel recepten vis is verwerkt. Maak uit dit kookboek gemarineerde ansjovis, vis in zoetzuur of gamba's met kersttomaatjes. Kortom, De bijbel van de Italiaanse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

De bijbel van de Italiaanse keuken
van bagna cauda tot ossobuco en van focaccia tot zabaione
Maud Moody, Ina Bogaerts en Leonardo Pacenti†
Uitgeverij Carrera, 2019
ISBN 9789048844906
Ä30,99 (hardcover)
Ä 9,99 (ebook)

Bestel de Bijbel van de Italiaanse keuken bij bol.com

Bestel hier het ebook


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.