venetie-piazza-san-marco-wintervenetiecanal grande venetievenetie-gondelsvenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

De bijbel van de Italiaanse keuken

De Bijbel van de Italiaanse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Italiaanse keuken wil leren kennen. Het bevat meer dan 200 recepten, zowel klassieke als moderne receptuur. Alle regio’s komen aan bod, dus ook Veneto, waarvan Venetië/Venezia de hoofdstad is. Met heldere how-to’s van basistechnieken en duidelijke uitleg van onmisbaar keukengerei.  

Turijn_Boeken_Bijbel_Italiaanse_Keuken_Maud_MoodyIn De bijbel van de Italiaanse keuken laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen, stap-voor-stapfotografie en uitleg van basisingrediënten, culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

Maak een reis door Italië met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld de welbekende pasta alla puttanesca uit Campania, bereid de lekkerste saltimbocca alla Romana, proef de cotechino uit Emilia-Romagna, en het populairste toetje buiten Italië, tiramisu. Het werd nog niet zo lang geleden voor het eerst gemaakt in Treviso, een stad in Veneto. 

Venetië was ooit de machtigste en rijkste stad van het Middelandse zeegebied. De streek Veneto ligt niet alleen aan zee, het heeft ook veel rivieren en meren. Niet verwonderlijk dus dat in veel recepten vis is verwerkt. Maak uit dit kookboek gemarineerde ansjovis, vis in zoetzuur of gamba's met kersttomaatjes. Kortom, De bijbel van de Italiaanse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.
 
De bijbel van de Italiaanse keuken
van bagna cauda tot ossobuco en van focaccia tot zabaione
Maud Moody, Ina Bogaerts en Leonardo Pacenti 
Uitgeverij Carrera, 2019
ISBN 9789048844906
€30,99 (hardcover)
€ 9,99 (ebook)

Bestel de Bijbel van de Italiaanse keuken bij bol.com

Bestel hier het ebook


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...