venetie-gondelsvenetie-piazza-san-marcovenetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnavalcanal grande venetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

Vluchtig verlangen - Donna Leon

Vluchtig verlangen is de alweer de dertigste thriller van Donna Leon met commissario Brunetti ťn VenetiŽ in de hoofdrol. Leon laat in deze misdaadroman Brunetti tot het uiterste gaan, en dwingt hem heel voorzichtig te handelen in zijn zoektocht naar de waarheid.

Venetie_Boeken_Vluchtig_verlangen_Donna_LeonDe nieuwsgierigheid van commissario Brunettiís is gewekt als bij een bootongeval in de Venetiaanse lagune, waarbij twee Amerikaanse toeristen gewond raken, blijkt dat de twee mede-opvarenden de slachtoffers in het ziekenhuis achterlieten en ervandoor gingen. Was het onschuldig joyriding of is er meer aan de hand? En is dat de reden waarom de twee Italiaanse mannen niets met het ongeval te maken wilden hebben?

Brunetti moet samenwerken met zowel de carabinieri als de Guardia di Costiera, maar weet niet wie hij daar werkelijk kan vertrouwen. Al snel neemt de zaak een verrassende wending en lijkt te leiden naar een man die betrokken is bij illegale nachtelijke activiteiten in de lagune, waarbij veel technologisch vernuft en een meedogenloos georganiseerd netwerk worden ingezet.

Deel 29 heet†Duister water. Lees je graag Engels en kan je niet wachten tot deel 31 wordt vertaald, Give unto othersis al verschenen en in allerlei vormen beschikbaar. Deel 31 is inmiddels ook in vertaling verschenen en heeft als titel Liefdadigheid.

Donna Leon (1942) is grootmeesteres van de sfeervolle crime.†Na vele jaren in VenetiŽ, de stad waaraan ze al in haar jeugd haar hart verloor, woont ze nu in Zwitserland.†Met haar sociaal bewuste misdaadromans over commissario Brunetti heeft ze al miljoenen lezers voor zich gewonnen. Het Duitse ARD heeft een tv serie gebaseerd op de reeks literaire thrillers van Donna Leon.

Lees meer over Donna Leon en haar karakter Guido Brunetti in het artikelIn de voetsporen van commissaris Brunetti.

Vluchtig verlangen
Donna Leon
Cargo, 2022
ISBN 9789403136912†
Ä 21,99 (paperback)
Ä 13,99 (ebook)

Bestel Vluchtig verlangen bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ