venetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelscanal grande venetievenetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco

Aroma - Ann Balland

VenetiŽ, 1978. Alba Amato, een jong weesmeisje, vindt werk als serveerster bij Gli Scalini, een authentieke koffiebar in de wijk Castello. Alles loopt goed, maar gaandeweg wordt Albaís leven gedomineerd door de introverte koffiebrander Roberto Raffa.

Venetie_Boeken_Aroma_Ann_GallandMidden in de aromaís van gemalen koffiebonen speelt zich een luguber machtsspel af dat pas eindigt met Robertoís dood. Voor Alba betekent dat het einde van twee jaar tirannie. Tot ze erachter komt dat zij de enige begunstigde is in Robertoís testament. Wat betekent dit?

Moet ze het fortuin aannemen van de man die haar terroriseerde, of blijft ze trouw aan zichzelf? In de nasleep van haar keuze volgt een verhaal dat meer dan een halve eeuw omspant, een verhaal dat een stroom aan familiegeheimen en intriges blootlegt en ons doet nadenken over de vervlogen mogelijkheid: wat als ik mijn leven anders had geleid? Lees op haar blog meer over Ann Balland.

Aroma
Een onwaarschijnlijk fortuin. Een onmogelijke keuze. Een onvoorwaardelijke liefde
Ann Galland
Borgerhoff & Lamberigts, 2022
ISBN 9789463938204
Ä22,99 (paperback)
Ä17,99 (ebook)

Bestel Aroma bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.