venetiecanal grande venetievenetie-gondelsvenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marco-winter

Ballets Russes

Salvo, een jonge Siciliaan, is naar VenetiŽ gekomen om te studeren. In plaats daarvan belandt hij als doodgraver op San Michele, het dodeneiland van de stad. Hij houdt van deze legendarische plek: er liggen door hem bewonderde kunstenaars als Brodskey en Strawinsky.†

Venetie_Boeken_Ballet_Russes.jpgSalvo ontdekt een lege plek die gereserveerd is door een Russische prinses, die in haar jonge jaren als prima ballerina in diens balletten danste. GeÔntrigeerd zoekt hij contact en er ontstaat een bijzondere band tussen de jongeman en de oude diva. Tegen de achtergrond van de feestende stad, die zich opmaakt voor het jaarlijkse carnaval, herkent Salvo zijn eigen ontheemding in die van haar.

Met Ballets russes schetst Rosita Steenbeek een schitterend en caleidoscopisch beeld van de langzaam wegzinkende stad VenetiŽ. De innige verwevenheid van liefde en dood, die ook in haar vorige romans zo'n belangrijke rol speelde, wordt in Ballets russes in vele nuances geschilderd.

Ballets Russes
Rosita Steenbeek
Ambo|Anthos, 2013
ISBN†9789026327049
Ä 14,95

Bestel Ballet Russes via deze link bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.