venetie-carnavalvenetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetievenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco

Liefdadigheid - Donna Leon

In Liefdadigheid, het 31ste deel alweer in de Brunetti-serie die zich afspeelt in VenetiŽ, moet Commissario Guido Brunetti een prijs betalen voor zijn loyaliteit als hij ingaat op een onschuldig lijkend verzoek.

Venetie_Boeken_Liefdadigheid_Donna_LeonElisabetta Foscarini is slechts een vage kennis van Brunetti, toch kan hij niet weigeren haar te helpen bij een persoonlijke kwestie. Elisabettaís schoonzoon is accountant en bang voor een aanslag op zijn gezin vanwege een zaak waar hij bij betrokken is geraakt. Brunetti doet onderzoek naar zijn cliŽnten, maar vindt niets verdachts.

Dan wordt de dochter van Elisabetta op haar werk bedreigd en kan Brunetti niet anders dan de hulp inroepen van zijn collegaís. De persoonlijke vriendendienst verandert in een officiŽle zaak waarin de duistere kanten van een respectabele Italiaanse instelling aan het licht komen.

Ontdek je nu pas deze geweldige serie met de prachtige stad VenetiŽ als decor? Geen probleem, de delen in deze serie zijn zelfstandig te lezen. Deel 29 heet Duister water, deel 30 heeft†Vluchtig verlangen†als titel. Maar op venetie-nu vind je meer titels van Donna Leon en het artikel 'In de voetsporen van commissaris Brunetti'.

Donna Leon (New Jersey, 1942) werkte als reisleider in Rome, en als copywriter in Londen. In Iran, China en Saoedi-ArabiŽ doceerde Leon literatuurwetenschap aan diverse universiteiten. Na vele jaren in VenetiŽ, woont ze nu in Zwitserland.
In 1992 debuteerde ze met haar eerste spannende roman rond het charismatische personage van commissario Guido Brunetti.

Liefdadigheid
Donna Leon
Cargo, 2023
ISBN 9789403190013
Ä22,99 (paperback)
Ä 9,99 (luisterboek)

Bestel Liefdadigheid bij bol.com

Bestel het luisterboek bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ