venetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolcanal grande venetievenetievenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marcovenetie-carnaval

Venezia

Waarom duurde de bouw van de Rialtobrug in VenetiŽ zo lang? Waarom is een van de steunende zuilen van het Palazzo Ducale dikker dan de andere? Wie is Rioba? Waar woonden Titiaan en Tintoretto? Waar vind je de oudste Venetiaanse tekst? Is het waar dat de doge van VenetiŽ in het huwelijk trad met de zee? Waar komen de paarden op de San Marco vandaan? Hoe komt de Brug der Zuchten aan zijn naam? Waar ontstond de Ďcarpaccioí? De anekdotische reisgids Venezia geeft antwoord op al deze vragen.

Venetie_lezen--Venezia---een-anekdotische-reisgids.jpgBehalve de mooiste stad ter wereld is VenetiŽ een verzameling mythen, legenden, historische verhalen en anekdotes. Beroemde mensen hebben er hun hart verloren of hebben zich door de stad laten inspireren, onder wie Lord Byron, Thomas Mann, Henry James en Ernest Hemingway, Richard Wagner, Igor Stravinsky, Claude Monet en John Singer Sargent. En dan hebben we het nog niet eens over beroemde Venetianen als Casanova, Antonio Vivaldi, Giovanni Bellini, Vittore Carpaccio, Jacopo Tintoretto of Canaletto. Wie het San Marcoplein en het Palazzo Ducale, het Canal Grande en de Rialtobrug met eigen ogen heeft gezien zal dat schouwspel nooit meer vergeten Ė en VenetiŽ nogmaals willen bezoeken.

In Venezia heeft Luc Verhuyck de mooiste en meest markante verhalen over de stad per locatie bijeengebracht. Zijn boek behandelt zowel de historisch belangrijke plaatsen als de plekken die nauwelijks bekend zijn en waar nog veel te ontdekken valt. Door de alfabetische rangschikking, de interne verwijzingen, een handig register en een nuttige plattegrond is Venezia onontbeerlijk voor wie naar de stad afreist. Het boek, dat geÔllustreerd is met een aantal verrassende fotoís en afbeeldingen, brengt de stad tot leven en geeft VenetiŽ de extra dimensie die in andere reisgidsen ontbreekt.

Venezia - een anekdotische reisgids
Luc Verhuyck
Singel Uitgeverijen, 2014
ISBN 9789025368159
Ä 24,99
Ɔ 9,99

Bestel Venezia bij bol.com

Bestel Venezia als ebook


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ