canal grande venetievenetievenetie-carnavalvenetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco-winter

In het gezelschap van de courtisane

Het is 1527, en de Sacco di Roma is in volle gang: een woeste plundering waarbij Rome door een huurleger volledig onder de voet wordt gelopen. Terwijl de stad in brand staat weten twee van haar meest kleurrijke bewoners te ontsnappen.†

Venetie_lezen-in-het-gezelschap-van-de-courtisane.jpgFiametta is een wonderschone courtisane, Bucino de dwerg die haar met raad en daad bijstaat. Vroeg in de ochtend na de overval gaan ze op weg naar VenetiŽ, een stad waar, menen zij, het geld op straat ligt. Bucino is slim, zijn ogen zien alles en hij heeft een scherpe tong, Fiametta is mooi en handig. Al snel doen zij met hulp van een jonge, blinde genezeres en een scanduleuze dichter uit Rome weer goede zaken.

Maar VenetiŽ is een stad die zo zijn eigen verlokkingen kent en de grootste uitdaging blijkt uiteindelijk die jonge, blinde vrouw die hun leven en uiteindelijk ook hun hart binnen weet te dringen met vernietigende gevolgen voor iedereen.

In het gezelschap van de courtisane
Sarah Dunant
A.W. Bruna Uitgevers, 2013
ISBN†9789022960196
Ä 12,50

Bestel In het gezelschap van de courtisane bij bol.com


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.