canal grande venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnavalpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marcovenetievenetie-gondels

Antiekmarkten in VenetiŽ

In de loggia van de Pescheria, waar door de week de vismarkt van VenetiŽ te vinden is, wordt elke tweede zondag en maandag van de maand een grote antiekmarkt gehouden.

Venetie_antiekmarkt-mercatoGa op zoek tussen antieke juwelen, beelden en prenten van heiligen, serviesstukken uit grootmoeders tijd, oude spiegels, handgeblazen voorwerpen van glas van het nabijgelegen Murano, oude plattegronden of prenten van het VenetiŽ van weleer en kies een uniek souvenir uit dat je ook thuis laat blijven dromen van de Venetiaanse grandeurÖ

Andere antiekmarkten in VenetiŽ
Naast deze grote maandelijkse antiekmarkt kent VenetiŽ nog een paar andere markten waar je kunt struinen tussen antiek en tweedehands spullen. Een aantal keer per jaar (de data wisselen jaarlijks) kun je een heel weekend lang terecht op het Campo San Maurizi (in de wijk San Marco), aan de Via Garibaldi (in de wijk Castello), op het Campo Santa Maria Nova (in de wijk Cannaregio), op het Campo Santo Stefano (in de wijk San Marco), op het Campo SantíAgnese (in de wijk Dorsoduro), het Campo dellíErbaria en het Campo San Silvestro (in de wijk San Polo).

Chioggia
In het vissersstadje Chioggia is er elke tweede zondag van de maand een gezellige antiekmarkt. Chioggia ligt zo'n 25 kilometer ten zuiden van VenetiŽ, het wordt ook wel Klein-VenetiŽ genoemd. Slenter langs de kraampjes, drink een espresso aan een van de vele barretjes en laat je betoveren door la piccola Venezia!

Venetie_Chioggia

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ