venetievenetie-piazza-san-marcocanal grande venetievenetie-carnavalpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco-winter

Erberia - Mercato di Rialto

Aan de voet van de beroemde Ponte di Rialto vindt elke ochtend de grootste markt van†VenetiŽ plaats, de Mercato di Rialto. Waar vroeger stoffenhandelaren en goudsmeden hun waren verkochten, zijn het nu de eigenaren van de groente- en fruitkramen die je betoveren met hun kleurrijke paprika's, donkere aubergines, artisjokken, perziken en ander lekkers, dat wisselt met de seizoenen.†

Venetie_markt-mestre1.jpgFunghi in de herfst, aardbeien in de zomer, pompoenen als de kou zijn intrede doet. Veel van het uitgestalde groente en fruit is afkomstig van het†nabijgelegen eiland SantíErasmo.

Leuk om te zien is hoe eigenaren van restaurants en kleine buurtwinkeltjes in VenetiŽ hier hun inkopen komen doen: ze meren aan met hun eigen bootje, kiezen kistjes vol kleurrijk lekkers en vervoeren dit met steekwagentjes naar de boot en gaan dan weer het water op...

De groente- en fruitmarkt vindt elke ochtend plaats, behalve op zondag. Rondom de markt vind je tal van bacari (Venetiaanse wijnbarretjes), waar het na een paar uur slenteren heerlijk bijkomen is met een glas wijn en Venetiaanse cicchetti (kleine hapjes).

Naast de groente- en fruitmarkt (Erberia) vindt ook dagelijks (behalve zondag en maandag) de vismarkt Pescheria plaats bij de Ponte di Rialto. Lees meer over deze vismarkt, de belangrijkste van VenetiŽ, in dit artikel.

Mercato di Rialto - Erberia
San Polo, Casaria - Campo de la Pescheria

Niet in de buurt van de Mercato di Rialto? Op meerdere plekken in†VenetiŽ wordt eens of meerdere keren per week markt gehouden. Het overzicht van alle verschillende markten in de stad vind je via deze link.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.