venetie-gondelsvenetiecanal grande venetievenetie-piazza-san-marcovenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-carnavalpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

Pescheria - vismarkt

De bedrijvige vismarkt aan de voet van de Rialtobrug is de belangrijkste vismarkt van VenetiŽ en een bezoek meer dan waard - al is het alleen maar om een kijkje te nemen. De verschillende soorten vissen en schelpdieren liggen prachtig opgestapeld en worden aan de lopende band verkocht aan restaurants, Venetiaanse dames en hobby-koks, die er de lekkerste gerechten mee maken.†

Venetie_markt-vismarkt

VenetiŽ en vis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.†Veel van de vis wordt in de lagune gevangen. Ook de markt kent een lange historie - al sinds 1097 wordt op deze plek in VenetiŽ vis verhandeld.

De visvangst - en de verkoop - werd tot in de twaalfde eeuw zelfs gereguleerd door de stad. Zo golden er strenge straffen voor vissers die ondermaatse vis verkochten. De norm voor de lengte van de verschillende vissen die in die tijd gold, kun je overigens nog steeds aflezen op de marmeren plaquette die aan de muur van de vismarkt hangt.

Venetie_pescheria

De vismarkt is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 7.00 tot 14.00 uur. Aan de voet van Ponte di Rialto vind je ook dagelijks (behalve op zondag) de Erberia - de sfeervolle groente- en fruitmarkt in VenetiŽ. Lees meer over deze grote markt in dit artikel.

(foto's Albert van den Boomen)

Venetie_Vismarkt

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige VenetiŽ in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in VenetiŽ.