venetie-carnavalvenetievenetie-piazza-san-marcocanal grande venetievenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marco-winter

Met de kinderen naar VenetiŽ

Een stad die het meest tot de romantische verbeelding spreekt is natuurlijk VenetiŽ. Deze parel in Noord-ItaliŽ is wereldberoemd vanwege het vervoer over water. Je vindt er gondels, boten en watertaxi's. Je kunt een fantastische vakantie-ervaring opdoen in deze Noord-Italiaanse stad.

Naast het romantische openluchtmuseum, is VenetiŽ ook een geschikte stad om met kinderen te bezoeken. Wil je er graag met je kinderen een leuke en unieke vakantie van maken? Zorg ervoor dat je dan de hoogtepunten niet mist!

Duiven voeren op het San Marcoplein
Je kids kunnen duiven voeren op het San Marcoplein in VenetiŽ, want dit plein zit namelijk boordevol duiven. Zorg dat je een zak voer bij je hebt en je kinderen zullen zich prima een aantal uren kunnen vermaken. Voor Ä 3,00 kun je al een zak duivenvoer kopen.

Venetie_kinderen-san-marco

Varen met de Vaporetto's
Een ritje met een van de Vaporetto's zal voor je kinderen een leuke belevenis zijn. Vaparetto's zijn watertaxi's die af en aan varen in VenetiŽ. Ideaal wanneer je niet voortdurend te voet bruggetje op en bruggetje af wilt gaan. Voor kinderen kan dit best vermoeiend zijn. Daarnaast is het ook niet echt efficiŽnt wanneer je een buggy hebt mee te sjouwen.

Venetiaanse maskers en het Paleis van de Doge
Je vakantie met de kinderen doorbrengen in VenetiŽ is natuurlijk enigszins een sprookjesachtige ervaring. Zo kun je onder andere een bezoek brengen aan een werkplaats waar de bekende Venetiaanse maskers worden gemaakt. Maar ook het Paleis van de Doge is een aanrader. Bekend is de leeuwenkop met de open mond die je hier aantreft.

Peggy Guggenheim Museum
Het Peggy Guggenheim Museum is een mooi museum waar diverse surrealistische kunstwerken te vinden zijn. Je kids zullen niet alleen gefascineerd raken door deze kunstwerken, maar ze kunnen zich ook prima vermaken in de beeldentuin bij het museum.

Genieten aan het strand
Verder is het ook aan te raden om eens een ferry te pakken naar de eilanden. Maar ook het Lido strand en de glasblazerij van Murano zijn leuke attracties om te bezoeken met de kids.

Luxe kamperen in de omgeving van VenetiŽ
Er zijn diverse familiecampings in de buurt van VenetiŽ te vinden waar je kunt verblijven tijdens je vakantie. Overnachten op een camping in de buurt is gemakkelijk en snel online geregeld. Regelmatig zijn er last minute campings te boeken via websites als Allcamps.nl, Go4Camp en Roan.nl.

Verras je gehele familie met een verblijf in een luxe accommodatie zoals een ruime stacaravan of een ingerichte bungalowtent. Je kids zullen zich prima kunnen vermaken in het zwembad op de camping, of een heerlijk dagje aan het strand kunnen doorbrengen. Kortom, er zijn genoeg faciliteiten aanwezig om er een geslaagde vakantie van te maken.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ