canal grande venetievenetie-carnavalvenetievenetie-piazza-san-marcovenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

Campanile, de klokkentoren van VenetiŽ

Midden op het Piazza San Marco in VenetiŽ staat de bijna honderd meter hoge Campanile, de klokkentoren van de Basilica di San Marco. Vanaf de toren heb je een schitterend uitzicht over VenetiŽ.

Venetie_campanile-piazza-san-marco

Er stond op deze plek al in de negende eeuw een klokkentoren. De huidige toren, met een spitse toren die in bijna heel VenetiŽ te zien is en waarop de gouden aartsengel MichaŽl prijkt, dateert van 1514. Toch is de toren die je nu ziet niet heel oud. In de zomer van 1902 stortte de toren namelijk in. De Venetianen bouwden de toren weer precies zo op als hij voor de ineenstorting was, op precies dezelfde plek.

Venetie_campanile

Uitzicht
De campanile is te bezoeken (er is een lift) en dat is zeker een aanrader. Van bovenaf heb je namelijk een prachtig uitzicht over VenetiŽ en het Piazza San Marco aan je voeten. De campanile is geopend van 9.00 tot 19.00 uur. In juli, augustus en september kun je zelfs tot 21.00 uur uitkijken over de stad aan je voeten. In de winter (november tot Pasen) kun je er terecht van 9.30 tot 15.45 uur.

Campanile di San Marco
Piazza San Marco, VenetiŽ

Venetie_campanile-piazza-San_Marco_Tower-stef-demol

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ