venetiecanal grande venetievenetie-carnavalvenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marcopiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

Palazzo Contarini del Bovolo

Palazzo Contarini del Bovolo in VenetiŽ is met name bekend vanwege het trappenhuis aan de buitenkant van het gebouw. Dat heeft wel wat weg van een slakkenhuis.

Het palazzo ligt midden in de wijk San Marco aan de Corte Contarini del Bovolo in VenetiŽ, vlak bij het plein Campo Manin. Dit plein is vernoemd naar Daniele Manin, een van de hoofdrolspelers in de strijd van de patriotten tegen de Oostenrijkers, in 1849. Manin streed voor Venetiaanse onafhankelijkheid.

Trappenhuis
Het trappenhuis is in 1499 gebouwd in opdracht van Pietro Contarini, die zijn palazzo wilde verfraaien met iets bijzonders. Nu is het slakkenhuis in handen van IRE (Istituzione di Ricovero e di Educazione). De naam bovolo is afkomstig van het Venetiaanse woord voor slakkenhuis. Je kunt de toren van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 13.30 uur en tussen 14.00 en 18.00 uur beklimmen voor een spectaculair uitzicht over VenetiŽ. Kijk op de website voor meer informatie.

Palazzo Contarini del Bovolo
Corte Contarini del Bovolo, VenetiŽ


Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ