venetie-piazza-san-marco-wintercanal grande venetievenetie-gondelsvenetie-piazza-san-marcovenetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-carnaval

Ponte di Rialto

Tot 1854 was de Ponte di Rialto, de Rialtobrug, de enige brug over het Canal Grande in VenetiŽ. Nu zijn er nog drie andere bruggen die het Canal Grande overspannen, maar de Rialtobrug blijft wel bijzonder.

Venetie_ponte-rialto

Niet alleen vanwege de schitterende vorm, een witmarmeren boog, maar ook vanwege de gezellige drukte aan weerszijden, met onder andere de grote vismarkt (Pescheria) en kleine wijnbarretjes.

Venetie_ponte-rialto

Het ontwerp is van de hand van Antonio da Ponte (what's in a name..), die werd verkozen boven grote architecten als Michelangelo en Palladio. Da Ponte overtrof zichzelf, niet alleen vanwege de zwevende constructie, maar ook vanwege de ruimte voor winkeltjes in de afgesloten bogen van de brug. Al in 1181 bevond zich op deze plek een vlotbrug, die later werd vervangen door een houten exemplaar. Sinds 1591 staat er de huidige stenen boogbrug.

Venetie_ponte-rialto

Het midden van de Ponte di Rialto wordt overdag ingenomen door talloze souvenirwinkeltjes en, vooral in de zomermaanden, drommen toeristen. Vanaf de brug heb je, zeker 's ochtends vroeg en 's avonds laat, schitterend uitzicht op het Canal Grande.

Venetie_ponte-Rialto-stef-demol


Venetie_ponte-rialto

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...