venetie-gondelscanal grande venetievenetie-piazza-san-marcovenetievenetie-piazza-san-marco-winterpiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-carnaval

Museo Fortuny

Museo Foruny is gevestigd in het Palazzo Pesaro, het voormalige woonhuis van mode-ontwerper en kunstenaar Mariano Fortuny y Madrazo. Bewonder zijn dure stoffen en prachtige zijden jurken.

Venetie_museo-fortuny-museumMariano Fortuny y Madraza is geboren in Granada in 1871 en verhuisde in 1889 naar VenetiŽ. Aan het begin van de 20ste eeuw kocht hij het Palazzo Pesaro en bleef hier de rest van zijn leven wonen.

Stoffen
Fortuny is bekend vanwege zijn prachtige zijden jurken en kostbare stoffen, geweven met goud- en zilverdraad. Hij is niet alleen bekend vanwege zijn damesmode, maar was ook beeldhouwer, schilder, fotograaf en wetenschapper.

De vrouw van Fortuny vermaakte in 1956 het huis aan de stad VenetiŽ. De vertrekken en portego van het palazzo vormen een perfect decor voor de kostbare stoffen en jurken. De collectie van het museum omvat ook schilderijen van Fortuny.

Museo Fortuny
San Marco, 3780, Venezia, ItaliŽ

Venetie_museo-fortuny

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


VenetiŽ in vogelvlucht

Trekvogels vliegen over VenetiŽ