venetievenetie-gondelspiazza-san-marco-venetie-copyright stef demolvenetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalcanal grande venetie

Palazzo Grimani

Het Grimani Palazzo in VenetiŽ is in 2008 volledig gerestaureerd en nu een bijzonder museum. Bijzonder omdat het een kunstverzameling laat zien van een rijke Venetiaanse aristocratische familie die in de 16de eeuw op de toppen van haar macht was.

Begin 16de eeuw kocht de pater familias, Antonio Grimani, dit paleis voor zijn zoons. Zijn kleinzoons besloten het pand aanzienlijk te verbouwen en gaven het een klassiek stempel. Alleen het pand zelf is al een reden om een bezoekje aan het palazzo te brengen. De decoratie van de kamers en zalen is van uitzonderlijk hoge kwaliteit en geeft blijk van de onconventionele smaak van de Grimaniís. Zo zijn er frescoís te bewonderen van Ďmanieristischeí kunstenaars als Giovanni da Udine, Francesco Salviati, Camillo Mantovano, Francesco Menzocchi en Federico Zuccari.

Venetie_Palazzo_Grimani_San_Luca

De collectie van het museum bestaat onder andere uit de antiquiteitenverzameling van Giovanni Grimani, kardinaal en een neef van Antoni. Een van de beste en meest waardevolle archeologische verzamelingen van zijn tijd. Zelfs koning Henri III van Frankrijk stond erop het paleis, de kunstwerken ťn de antiquiteitenverzameling te bekijken toen hij in 1574 VenetiŽ bezocht.

Palazzo Grimani
Ramo Grimani, Castello 4858, VenetiŽ

Openingstijden: van dinsdag tot zondag van 8.15 tot 19.15 uur en op maandag van 8.15 tot 14.00 uur.
De toegangsprijs is 5,50 euro per volwassene. Er zijn echter een heleboel uitzonderingen op de prijs. Kijk daarvoor op de website van het museum.

Venetie_palazzo_grimani-museum

Don't look Now

De film Donít look Now (1973) van Nicholas Roeg is een thriller gebaseerd op een kort verhaal van Daphne du Maurier. De film speelt zich voor het grootste deel af in VenetiŽ en onder andere is opgenomen in het toen nog leegstaande Palazzo Grimani.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...