venetie-piazza-san-marco-wintervenetie-piazza-san-marcovenetie-gondelsvenetie-carnavalcanal grande venetievenetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

De Dorsoduro museum-mijl

Nieuw in Venetië: in de artistieke wijk Dorsoduro hebben musea en culturele instellingen de handen ineen geslagen en een wandeling ontwikkeld gewijd aan kunst en cultuur in Dorsoduro. 

Deze ‘Museum-mijl’ is een netwerk van galeries, culturele instellingen en musea in Venetië en Dorsoduro, die een gezamenlijk programma bieden van uiteenlopende activiteiten en evenementen. De Museummijl heeft een eigen website en een app. Daar vind je meer informatie over wie er meedoen, de plattegrond en de kortingen die je kan krijgen.

Venetie_musea-museummijl-dorsoduro

De volgende instellingen participeren al actief: de Gallerie dell'Accademia, VITRARIA Glass +A Museum, Palazzo Cini, het Peggy Guggenheim, Punta della Dogana - François Pinault Foundation, Fondazione Vedova, Accademia di Belle Arti di Venezia, S.a.L.E Docks, Officina delle Zattere e Palazzo Franchetti, Palazzo Loredan, Tre Oci, Fondazione Giorgio Cini en Le Stanze del Vetro.

Meer informatie op de website van de Venice Museum Mile.

Venetie_musea-museummijl-dorsoduro

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venezia

Mooie beelden van Oliver Astrologo van het nog rustige Venetië in de vroge ochtend en de oude ambachten die achter gesloten deuren nog altijd plaats vinden in Venetië.