venetie-piazza-san-marcovenetie-carnavalvenetie-gondelscanal grande venetievenetie-piazza-san-marco-wintervenetiepiazza-san-marco-venetie-copyright stef demol

Museo Ebraico di Venezia

Het Museo Ebraico Venezia ligt aan de Campo del Ghetto Nuovo, ‘ingeklemd’ tussen de twee oudste synagogen van Venetië, de Canton Scuola uit 1531-32 en de Levantine Scuola uit 1541. Het museum is niet groot, maar bezit een rijke collectie aan joods erfgoed.

Zo kan je in het museum gouden en zilveren – ceremoniële – voorwerpen bewonderen die stammen uit de 16de eeuw (de eeuw waarin het ghetto van Venetië werd gesticht) tot de 19de eeuw en boeken en manuscripten waarvan sommigen dienden op belangrijke momenten in het joods religieus leven. 

Venetie_museo-ebraico

De tentoonstelling bestaat uit twee delen: het eerste deel geeft een goed beeld van de cyclus van joodse feesten en van de objecten die dienst deden in de liturgie, het tweede deel is gewijd aan de geschiedenis van de joden in Venetië.

Getto
Het museum organiseert elk uur voor groepen tot maximaal 30 personen rondleidingen door het getto waarbij je een bezoek brengt aan de vier synagogen van Venetië. Het is aan te raden eerst de rondleiding te doen en dan een bezoek aan het museum te brengen (een gecombineerdE ticket kost 10 euro). Houd er rekening mee dat het museum op zaterdag gesloten is. Meer informatie vind je op de website van het museum.

Museo Ebraico di Venezia 
Cannaregio 2902b, Venetië

Venetie_museo-ebraico-joden

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Venetië - Venice - Venezia...

Venetie, prachtige stad aan de lagune. Met de gondels, Piazza San Marco en de Rialto-brug...